ZieloneOczko
Administrator
Dołączył: 26 Sty 2015
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 22:49, 29 Sty 2015 Temat postu: Przystawki na imprezę i nie tylko :) |
|
|
Jaja faszerowane
Składniki:
- 300 g mięsa z rosołu
- ½ pęczka natki pietruszki
- 8 jajek
- łyżka kaparów
- łyżka ulubionych przypraw
- 2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania
Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Na patelni przesmaż przez kilka minut rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawy. Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta. Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania lub łyżeczką do herbaty, do białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
Łagodna w smaku i chrupka, sałatka ziemniaczana, jak najbardziej wpisuje się w bożonarodzeniową tradycję. Będzie uzupełnieniem śledzi podanych na różne sposoby. W naszym przepisie dodaliśmy do niej soczysty seler naciowy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|